4.4
4 חוות דעת
 
 
 
 
 
 
דגי מעין צבי
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

מתכונים

 
מתחשק לכם להכין ארוחת דגים מלאת טעמים וניחוחות? אתם מוזמנים לבחור כל אחד ממתכוני הדגים הבאים שליקטנו עבורכם בקפידה:
 
מוסר אפוי בתנור עם סלסת עגבניות
 

מוסר אפוי בתנור עם סלסת עגבניות

 
 
חומרים ל- 4 מנות:
  • 4 דגי מוסר (300 - 400 גרם כל אחד)
  • קורט מלח ופלפל

חומרים להכנת הסלסה:
  • 3 עגבניות טריות
  • 1 פלפל חריף ללא הזרעים
  • מיץ מ- 1/2 לימון
  • 2 שיני שום כתושות

 
 
 
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  2. כשהתנור חם, מעבירים למצב של גריל עליון
  3. מסדרים את 4 הדגים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  4. חורצים את הדג לרוחבו וזורים מלח ופלפל
  5. מכניסים את התבנית לתנור ל- 10 דקות
  6. הופכים את הדגים וצולים 5 דקות נוספות
  7. בינתיים, מכינים את הסלסה: מגרדים את העגבניות באמצעות פומפייה, מוסיפים אליהן את שאר הרכיבים ומערבבים
 
הצעת הגשה:
מניחים את הדגים האפויים על צלחת הגשה, ויוצקים את הסלסה על כל אחד מהדגים.
 
 
 
 
פילה אמנון במרינדת סויה, ג'ינג'ר וכוסברה
 

פילה אמנון במרינדת סויה, ג'ינג'ר וכוסברה

 
 
חומרים ל- 4 מנות:
  • 4 נתחי פילה אמנון (100 גרם כל אחד)
  • כ- 3/4 כוס (150 מ"ל) שמן זית לטיגון

חומרים להכנת המרינדה:
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • כפית דבש צלול
  • כפית ג'ינג'ר טחון – טרי או יבש
  • כף שמן זית

 
 
 
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה בכלי עמוק, ומשרים בו את הדגים
  2. מצננים במקרר למשך שעה
  3. לאחר הצינון, מחממים שמן זית במחבת ומטגנים כל נתח משני צדדיו
  4. מסדרים את הנתחים בתבנית תנור ויוצקים עליהם את שארית המרינדה
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות למשך 12 דקות
 
הצעת הגשה:
להגיש עם נתחים של עגבניות חלוטות ומוקפצות קלות ועם עלי אנדיב (עולש)
 
 
 
 
פילה דג בורי בגלימת עלי מנגולד
 

פילה דג בורי בגלימת עלי מנגולד

 
 
חומרים ל- 4 מנות:
  • 4 יחידות פילה בורי במשקל של 140 גרם כל אחד (2 חצאי פילה למנה)
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כף מלח ים
  • כוס טחינה ירוקה מוכנה (ראו הוראות הכנה בהמשך)
  • 8 יחידות עלי מנגולד שלמים וחלוטים
  • 3/4 כוס יין לבן יבש
  • 1 כף עלי טרגון קצוצים
  • 3 כפות שמן קנולה או שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
1. מעסים את הדג בפלפל, במלח, בשום ובעלי הטרגון הקצוצים
2. מחממים קלות שמן במחבת, ומטגנים את הדגים לכדי סגירה בלבד משני הצדדים
3. יוצקים את היין, מאדים דקה ומרחיקים מהאש
4. מניחים את עלי המנגולד על משטח נקי ובמרכזם את נתח הדג
5. מוסיפים כף גדושה של טחינה ועוטפים את הנתח עם העלים
6. מסדרים את הנתחים בתבנית ויוצקים עליהם את שאריות היין
7. מכניסים את התבנית לתנור בחום של 160 מעלות ל- 15 דקות
 
 
 
חומרים להכנת הטחינה:
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 4 שיני שום כתוש
  • מיץ סחוט מחצי לימון
  • 1 כף פטרוזיליה
  • 1 כף טרגון
  • 1 כף ריחן
  • מים או יין לבן (עד לקבלת המרקם הרצוי)
  • מלח ופלפל לבן

אופן הכנת הטחינה:
יוצקים את הטחינה הגולמית לקערית ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים תוך ערבוב נמרץ (עדיף בעזרת מטרפה). לאחר קבלת המרקם הסופי, מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים היטב בשנית.
 
הצעת הגשה:
להגיש בצלחת עמוקה על מצע רוטב טחינה חם ועם עלי טרגון טריים וקצוצים
 
 
 
 
אמנון שלם אפוי במילוי ירקות שורש
 

אמנון שלם אפוי במילוי ירקות שורש

 
 
חומרים ל- 4 מנות:
  • 4 יחידות דג אמנון נקי (350 גרם כל אחד)
  • 150 גרם סלרי חתוך גס
  • 150 גרם כרישה נקייה ופרוסה גס
  • 150 גרם בצל קלוף וחתוך גס
  • 4 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 15 גרם שורש זנגביל קצוץ
  • 200 גרם ארטישוק ירושלמי שטוף ופרוס גס
  • 200 גרם גזר קלוף ופרוס גס
  • 100 גרם לימון כבוש (ניתן להשיג ברשתות השיווק)
  • 50 גרם פטרוזיליה קצוצה גס
  • 50 גרם טימין קצוץ גס
  • 1 כף מלח ים
  • כפית גרגרי פלפל ירוק יבש
  • 4 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס מיץ לימון טרי וסחוט
  • 1 כוס יין לבן

 
 
 
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן במחבת ומקפיצים את הירקות
  2. מתבלים ומוסיפים את הלימון הכבוש, מיץ הלימון הסחוט ועשבי התיבול
  3. מתבלים לפי הצורך ומורידים מהאש
  4. לאחר צינון הירקות, ממלאים איתם את בטן הדג
  5. מניחים בתבנית אפייה, יוצקים לתבנית את היין הלבן ומכסים בנייר אלומיניום
  6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות למשך 30 דקות
  7. רצוי לזגג את הדגים תוך כדי הצלייה עם משקע היין
 
הצעת הגשה:
להגיש על או לצד פירה מארטישוק ירושלמי
 
 
 
 
פילה פורל בכוסמת
 

פילה פורל בכוסמת

 
 
חומרים ל- 4 מנות:
  • 4 נתחי פילה פורל (100 - 120 גרם כל אחד)
  • 120 גרם כוסמת (חצי כוס)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 4 כפות ממרח עגבניות מיובשות (להשיג ברשתות השיווק)
  • כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס
  • כפית שטוחה של מלח ים
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 לימון כבוש
 
 
 
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הכוסמת במים עם 3 כפות מלח
  2. לאחר הבישול, מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את הבצל
  3. מוסיפים את הכוסמת, ממרח העגבניות המיובשות, הלימון הכבוש, שיני השום ופלפל שחור גרוס
  4. מטגנים קלות ומצננים
  5. מניחים את הדגים כשהעור מופנה כלפי מטה, וממלאים בכוסמת
  6. מגלגלים לגלילה, סוגרים היטב (ניתן להיעזר בקיסם), זורים מלח ים ומעט שמן זית ועוטפים בנייר אלומיניום
  7. מכניסים לתנור שחומם ל- 100 מעלות, ומאדים 30 דקות
 
הצעת הגשה:
להגיש על מצע בטטות צרובות בגריל ועלי רוקט
 
 
 
 
קבב בורי על מצע של מטבוחה עגבניות
 

קבב בורי על מצע של מטבוחה עגבניות

 
 
חומרים ל- 4 מנות:
  • 2 ק"ג עגבניות טריות
  • 1 פלפל חריף ירוק פרוס לטבעות
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן קנולה לטיגון
  • 1/2 ק"ג מוסר נקי מעצמות ומעור
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/3 כוס נענע קצוצה
 
 
 
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את הבורי, מוסיפים עשבי התיבול, מלח ופלפל ויוצרים קבבים קטנים
  2. מרסקים את העגבניות בעזרת פומפייה ומעבירים לסיר רחב
  3. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה
  4. מוסיפים את השום ואת הפלפל הפרוס ומבשלים לחצי שעה נוספת
  5. מתבלים בפפריקה מתוקה, במלח ובפלפל ומצננים
  6. מטגנים את קבב הבורי 2 דקות מכל צד עד להזהבה
  7. מניחים את תבשיל העגבניות על צלחת ומעליו את קבב הבורי
 
 
 
 
קרפיון בתבשיל עגבניות
 

קרפיון בתבשיל עגבניות

 
 
חומרים ל- 4 מנות:
  • 3 כפות שמן זית לטיגון
  • 5 עגבניות קלופות חתוכות לרבעים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • 1/3 כוס עלי כוסברה
  • 600 גרם פילה קרפיון פרוס לנתחים של 150 גרם

 
 
 
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים פלפל ירוק חריף
  2. מוסיפים את פרוסות השום והעגבניות
  3. מבשלים על אש בינונית כ- 10 דקות
  4. מוסיפים את נתחי הקרפיון ומבשלים 10 דקות נוספות, כאשר הסיר מכוסה
  5. מתבלים בכוסברה קצוצה
 
 
 
 
רצועות פילה אמנון מטוגנות
 

רצועות פילה אמנון מטוגנות

 
 
חומרים ל- 4 מנות:
  • 170 גרם עדשים ירוקות
  • 1/3 כוס כוסברה טרייה
  • כוס טחינה דלילה
  • 4 פילטים של אמנון (150 גרם כל אחד) פרוסים לרצועות במשקל של 50 גרם כל אחת
  • כוס קמח
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • כ- 1/3 כוס שמון קנולה לטיגון
 
 
 
אופן ההכנה:
  1. מבשלים עדשים במים עד לריכוך (כ- 25 דקות) ומסננים
  2. מוסיפים את הכוסברה והטחינה ומערבבים בעדינות
  3. מתבלים במלח ובפלפל את רצועות הדגים ומקמחים את הצד של העור
  4. מטגנים את הדג המקומח כ- 3-2 דקות
  5. מניחים 3 רצועות דג על ערימת עדשים ומגישים
 
 
 
 
ארטישוק ממולא בדג פורל
 

ארטישוק ממולא בדג פורל

 
 
חומרים ל- 6 מנות:
  • 18 לבבות ארטישוק
  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • 800 גרם דג פורל נקי מעצמות ומעור
  • שקית (1 קילו) פול ירוק קפוא / 2 ק"ג טרי
  • כוס עשבי תיבול קצוצים דק: פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום
  • 1 ביצה
 
 
 
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את הפורל, מוסיפים עשבי תיבול, מלח, פלפל וביצה ומערבבים
  2. אם משתמשים בלבבות טריים, מבשלים אותם מראש כ- 40 דקות (עד שעלי הארטישוק נתלשים בקלות. אם משתמשים בלבבות קפואים, חולטים במים רותחים עם לימון.
  3. ממלאים כל לב ארטישוק בתערובת המילוי עד לקבלת "גבעה" (בערך 2 כפות גדושות)
  4. מסדרים את לבבות הארטישוק הממולאים בתחתית סיר רחב ומוסיפים לסיר את הפול
 
לרוטב:
  1. מחממים שמן זית ומוסיפים 2 שיני שום פרוסות, כוס יין לבן (לא חובה) ו- 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה
  2. יוצקים את הרוטב על הארטישוקים ומבשלים כ- 10 דקות נוספות
 
 
 
 
למתכונים נוספים ולטיפים מעולים, צרו עמנו קשר. הצוות המנוסה והיצירתי שלנו בדגי מעיין צבי עומד לרשותכם!